Arter inom föreningen

Vi försöker här lista och lägga upp bilder på de fågelarter som föds upp inom föreningen. I mån av lyckade häckningar under säsongen kan det finnas tillgång till dessa arter. Om du som föreningsmedlem vill lägga till bilder eller information så skicka gärna en bild till Kristina (se kontakt).

Lonchura domestica

Måsfink

Domesticerad fågel från Japan. Det är en idealisk nybörjarfågel, omtyckt av många. Måsfinken förekommer i flera färgvarianter. Bilden visar en relativt ny mörk form, men de traditionella färgerna är brunbrokiga, isabellbrokiga och vita. Även tofsförsedda måsfinkar förekommer.

Chloebia gouldiae

Gouldsamadin

Denna mycket färggranna fågel med ursprung i norra Australien betraktades länge som svårtskött och ömtålig. I dag är det en relativt lättskött och mycket populär fågel i hobbykretsar och den förökar sig utan större svårighet. Kan hållas både i inomhus- som utomhusvoljärer (sommartid).

Psittacus erithacus timneh

Timnehjako 

En underart av den grå jakon som kommer från Västafrika (Guinea Bissau, Guinea, Elfenbenskusten, Sierra Leone och Liberia). Den är mindre och mörkare än nominatformen och uppfattas ibland som en egen art. Bilden visar en unge.

Pionus menstruus    Blåhuvad papegoja

Kommer från Sydamerika. Räknas till pionuspapegojorna och är relativt lättskött.

Eophona personata

Japansk stenknäck

Denna vackra fågel kommer ursprungligen från nordöstra Kina och Japan.

Taenopygia guttata

Zebrafink.

Denna lilla fågel kommer ursprungligen från Australiens inland men är sedan länge en uppskattad och mycket lättskött burfågel. Den förekommer i dag i flera färgvarianter. En idealisk nybörjarfågel.

2